Ytterby Cup bjöd på ännu ett drama i seniorfinalen

574

Det blev en repris på juniorfinalen när Ytterbys herrseniorer vann på en likadan slagen straff. | Video: Thomas Engtröm

En lång dag är till ända och Ytterby Cup 2016 är över för denna gång. En välarrangerad, publikfylld och gemytlig cup gav oss nervdallring ändå i till målsnöret.

Efter att Ytterbys herrjuniorer vunnit straffdramat i sin final på förmiddagen ville inte deras seniorer vara sämre. Det blev en repris på hur vinstmålet tillverkades. Samma höjd och samma hörn med skillnaden att det var en annan målskytt. Arrangerande Ytterby IS tog således hem båda herrfinalerna. I seniorfinalen mot Gunnilse som ju först gick till ”sudden” och sedan straffar spelades mellan två mycket duktiga fotbollslag. Det blev en tuff kamp och några gula kort fick domarna ryta till med. 0 – 0 vid fulltid. 0 – 0 efter ”sudden”. Gunnilse missar sin första straff och… ja, Ni ser livebilderna här ovan, Ytterby vinner hela cupen med detta enda mål i finalen. En stor publik vandrar ut i vinterkvällen med all säkerhet nöjda med att ha sett fin futsal.

Damfinalen spelades mellan Öckerö IF och Hisingsbacka FC och där det förstnämnda var bäst av dessa två ö-lag. Med två snabba mål de första två minuterna sprang det sedan iväg till 4 – 0. Samtliga mål på härliga pass in i straffområdet och ett tillslag. Duktiga dessa tjejer.