Världsstjärna blir privatchaufför i Kungälv

696
-Det behövs ibland nya utmaningar som även sätter färg på tillvaron, säger Kungälvsmusikern och stjärnan Magnus Rosén (t.v.).| Bild: Gabriel Henningson

En god jul på Slottet körd av en Rockstjärna i en gammal Bentley med ett glas champagne, kanske vore det något? Magnus Rosén, Shadowsidebasisten och Bjarne Karlsson har startat upp möjligheten för folk att få åka gamla anrika veteranklassade Bentleybilar till festligheter.

Tror vi är först i Sverige med en rockstjärna plus en doktor i Mekatronik som privatchaufförer

Smoking och frack blir chaufförskläderna. Om man vill åka fint med mycket bilhistoria och kultur till något arrangemang så som Operan, Event, konserter eller annat festligt så står vi till tjänst. Tror vi är först i Sverige med en rockstjärna plus en doktor i Mekatronik som privatchaufförer, berättar Magnus. Vi kommer att köra bröllopskörningar, du kan dricka champagne med Magnus Rosén egna musik i högtalarna från konsert med Göteborgs symfoniker eller varför inte metalmusik under färden mot bröllopet eller festen.

…men handen på hjärtat – varför denna helomvändning från musik till chaufför?

-Det behövs ibland nya utmaningar som sätter färg på tillvaron, säger Magnus. Att spela metal med sitt brasiliansk band Shadowside och sedan köra brudpar i veteranbilar till kyrkan är ju underbara kontraster, livet skall provas.

Under 2017 släpps det brasilianska bandet Shadowsides fjärde ”metalalbum” samt en tio minuter lång musikvideo som Magnus och bandet spelade in i Florida i höstas.