The Mule Skinner Band
-Together Again

Spelar låten om och om igen...

924

THE MULE SKINNER BAND
Together Again
2015 – Atenzia Records

REC-4
Det skall inte fungera egentligen. Fyra medelålders herrar kryper in i den egna studion och spelar in ett gäng gamla rockdängor eller skåpmat som en del skulle kalla det.

Men oj vad vi fick. Här finns spelglädje, rockkänsla så det spritter i en, ballader som ger både klump i halsen och en tår i ögat. Dessutom snyggt producerat av Bjarne Lundqvist och Jonas Lengstrand.

Första spåret Gimme Some Rock And Roll är en enkel rocklåt signerad far och son, Gert och Jonas Lengstrand. Trots att det är en skön ”tolva” ändå skivans svagaste låt.
Att bandet sedan har Sveriges enda fungerande rockkung på sång i konstellationen gör detta oerhört lyssningsvärt. Gert Lengstrand visar precis vart skåpet skall stå i låtar som You Never Can Tell, Jambalaya samt öppningslåten på konserterna Mule Skinner Blues. Inte många som klarar av att sjunga en sådan låt idag så som Lengstrand gör det. När han sedan går ner på knä och framför Elvislåten Love Me och därefter underbara You Don´t Know What You´ve Got kan dagens unga tolkare av denna epok slänga sig i väggen. Gert är mästaren. Man gör också Rockin´ Robin och Diggety Doggety, självklart. Att få till känslan som det lät på 60-talet verkar dock vara svårt. Dessa två samt inledningsspåret tar ner betyget från 5 till 4 – gott nog.

Nu till överraskningen sångmässigt. Bjarne Lundqvist, trumslagarpojke och showare i gänget sätter många på plats med sin känsla både i rocklåtarna och balladerna. Kanske inte världens mest skolade röst men hans sånginsats i titelspåret Together Again slänger Dig rakt in i 60-talets pojkrum där Du blir sittande på den heltäckande nålfiltsmattan med Din batteridrivna Philipsgrammofon och spelar låten om och om igen. Mäktigt. När han sedan river av Singing The Blues kompletteras bredden på denna mans sångröst. Han är dessutom en oerhört kompetent och stadig rhythmmaskin. Detta höga betyg även till spelkompisarna bröderna Liljeblad i sitt smakfulla och taktfasta gitarr och basspel. Plattan avslutas med hyllningen till deras mentor och framför allt gode vän, Lasse Larsson. Lundqvist har skrivit en svensk text till en låt skriven av Claes Jagborn. Det är säkert med en klump i halsen han framför den sanslöst fina hyllningen Saknar Dig.
Bra jobbat gubb…äh, grabbar!

Benny Winyl

Om du har Spotify så kan du lyssna på albumet ovan.