Sportlife Kungälv känner sig ”blåsta” av kommunen

Innebandyskolan lagd på is

652
Tomt i målet den 13 dec. | Foto: Thomas Engström

–Det är helt galet hur man kan behandla en förening på det sättet som en av kommunens tjänstemän gjort. Man blir både förbannad och ledsen, säger Christoffer Pihl Svensson. En märkbart irriterad projektledare är inte nådig i sin kritik.

Som projektledare för Sportlife Kungälvs innebandyskola, som var tänkt att ha ”kick-off” nu på söndag, spricker alla mina planer, fortsätter Svensson. I vår artikel den 3 december berättar vi om hur man lagt upp en plan för våra ensamkommande flyktingar. Man skulle samlas på restaurang Combi för att bjuda samtliga på en bit mat, informera om verksamheten och sedan ta med sig alla bort till Mimershallen för att titta på en innebandymatch. Förmodligen deras första i livet, berättade då Ulf Widell, förbundschef på Göteborgs Innebandyförbund och tillika kassör i Sportlife Kungälvs Innebandyklubb. –Nu kostar detta oss runt 15 000:- kronor, berättar han på telefon. Vi har köpt in material som klubbor och utrustning till starten.

Vad är problemet Christoffer Pihl Svensson, projektledare för den planerade innebandyskolan?
Klockan åtta i morse får vi ett mejl av Emma Nilsson, enhetschef för ensamkommande barn och unga på Kungälvs Kommun. Detta två dagar innan vi drar igång. Där berättar hon citat:

Jag har lyft det i personalgruppen och i nuläget kommer det bli svårt att starta något, därför är vi tvungna att tack nej till inbjudan i helgen och träningstiderna. I nuläget är det många förändringar med nyöppnade boenden som skapar oro i både persongrupp och bland ungdomarna därför är det svårt att ta till sig detta. Jag är fortfarande positiv till att få våra ungdomar att testa på innebandy men just nu verkar inte vara ett bra läge. Kan vi återkomma till våren för att se hur intresset ser ut då. Jag skall under tiden försöka sälja in idén.

Ligger det inte mycket i vad hon säger och att det kan vara en oro på boendena?
Jo, och detta har vi full förståelse för, absolut. Problemet är att vi skulle få ett svar tidigt i december på ett ja eller nej. Under tiden har vi arbetat på med detta i förhoppningen att det var klart. -Jag har under sista tiden försökt få tag i Emma Nilsson 25-30 gånger berättar Christoffer Nilsson utan att lyckas. Nu får vi ett svar idag (läs fredag), två dagar innan vi skall dra igång. Föreningen har lagt ner mycket tid och energi i detta.

Vi tänker ju inte sitta och vänta på kommunen säger Svensson.

Vad händer nu?
Vi tänker ju inte sitta och vänta på kommunen säger Svensson. Planerat var att köra igång träningarna 19 december, detta får vi väl skjuta fram ett tag. Nu har vi inhandlat klubbor och annat material så vi kommer att köra på.

Kungälvs-Kuriren  har under fredagen  utan framgång försökt nå Emma Nilsson. Vi har anledning att återkomma i frågan och med replik från Emma Nilsson på Kungälvs Kommun.