Specialistgynekologi till Kungälvs Sjukhus

492
Nu närmar sommarens sig och rekrytering av semesterpersonal är ingen rolig läsning. Foto: Joakim Jalin
Den 1 januari 2017 får Kungälvs sjukhus ansvar för den specialistgynekologi som i dag bedrivs av mottagningen Fröja i Kungälv och Stenungsund. | Arkivfoto: Joakim Jalin

Hösten 2015 gav Västra hälso- och sjukvårdsnämnden sjukhuset i uppdrag att planera för att ta över den specialistgynekologi som nämnden i dag bedriver med hjälp av mottagningen Fröja. Syftet är att knyta specialistgynekologin närmare akutsjukhusen, berättar man på sjukhusets nyhetswebb. Den 1 januari 2017 får Kungälvs sjukhus ansvar för den specialistgynekologi som i dag bedrivs av mottagningen Fröja i Kungälv och Stenungsund.

Hösten 2015 gav Västra hälso- och sjukvårdsnämnden sjukhuset i uppdrag att planera för att ta över den specialistgynekologi som nämnden i dag bedriver med hjälp av mottagningen Fröja. Syftet är att knyta specialistgynekologin närmare akutsjukhusen. Mottagningen kommer att tillhöra kirurg-/ortopedkliniken och ska bemannas av ett 15-tal medarbetare: gynekologer, barnmorskor, undersköterskor och vårdadministratörer. Var mottagningen kommer att ligga är i dagsläget inte bestämt: –Vi håller på att utreda det just nu, säger Sanna Richter, planeringsledare på Kungälvs sjukhus, som arbetar med övergången. Jag hoppas att det kan bli här på sjukhusområdet, men om inte det är möjligt kommer det att bli i centrala Kungälv. En samlokalisering med sjukhuset skulle ge fördelar i form av att medarbetarna på mottagningen kan bidra med sin expertis i en konsultroll gentemot t.ex. akuten, om det kommer in patienter där man kan misstänka en gynekologisk sjukdom.