På söndag rullar dom in sin stora produktion i Kungälv – Creedence Tribute

196
We are Creedence Tribute - thank you and goodnight. | Bild: Pressbild

Många kallar dem en av Europas allra bästa tributeshower – i sin hyllning till det amerikanska kultförklarade bandet Creedence Clearwater Revival. En av recensionerna löd – enda gången en överdos av någonting är positivt och skönt. På söndag tar dom plats i Mimers Hus i Kungälv med sin stora show.

Det kommer att bli åka av

Med sig på söndagens konsert har man även Ulf Henningsson – en av männen bakom det eminenta tegelstenslexikonet ”Tio-i-Topp” som behandlar allt runt det så populära radioprogrammet på 60-talet. -Kan allt som är värt att veta om historiens musikaliska giganter. Han berättar humoristiskt och med extrem inlevelse historien om Creedence och John Fogerty. Ett riktigt ess i rockärmen berättar medlemmarna för Kungälvs-Kuriren. Så vill Ni uppleva Creedence Clearwater igen och dess historia så är det bara att ta sig ner till konsertlokalen, säger de på sin alldeles speciella dialekt. Bandet har turnerat en del i Sverige och fyllt konsertlokalerna både i syd och väst.

-Grymt band med sköna snubbar, säger man hos arrangören European Concerts. Det kommer att bli åka av. De flesta av konserterna är i princip slutsålda. Finns kvar på övre läktaren i Kungälv och ni som inte har biljetter kan köpa på plats en timma innan konsert. I Kungsbacka finns bara kvar på övre läktaren också.

Var: Mimers Hus, Kungälv  
När: söndagen 3 april kl 18.00

Låtar ur Creedence låtbox:
Who´ll Stop The Rain, Hey Tonight, Have You Ever Seen The Rain, Lodi, Born On The Bayou, Proud Mary, Bad Moon Rising, Fortunate Son, I´ve Got A Spell On You, Cotton Fields, Looking Out My Backdoor, Down On The Corner, Up Around The Bend, Travellin’ Band, Midnight Special, Green River
Närmaste konserter i Sverige:
3/4 Kungälv  16/4 Trollhättan  17/4 Bingolotto TV4  22/4 Karlstad  29/4 Kungsbacka
Fakta:
Creedence Clearwater Revival, CCR, eller bara Creedence, var ett amerikanskt rockband som bildades år 1967. Gruppen bestod av bröderna Tom Fogerty och John Fogerty, båda på gitarr och sång, Stu Cook på elbas och Doug Clifford på trummor. Under gruppens femåriga karriär, gav den ut en uppsjö av stora hits, många av vilka än i dag räknas till klassiker. CCR:s musikaliska ledare var John Fogerty, vars färgstarka personlighet också var en av de bidragande orsakerna till bandets tidiga splittring. Trots att CCR var från Kalifornien, inspirerades dess musik främst av swamp blues från Louisiana-regionen, något som inte minst syntes i många av sångtitlarna. Ett annat återkommande tema i sångtexterna var Vietnamkriget, som pågick under bandets aktiva år. Förutom bluesen, inspirerades musiken av tidig, energisk rock n’ roll à la Little Richard och Jerry Lee Lewis. Mycket av CCR:s särprägel byggde på John Fogertys dominerande förstagitarr och distinkta sångröst.
Källa: Wikipedia