Nytt Centrumhus i Diseröd – Kungälvs kommun

849
Centrumhus i Diseröd
I dagarna blev en överenskommelse klar om att ett centrumhus kommer att byggas i Diseröd. | Foto: cegoh/Pixabay CC0 1.0

Serviceorten Diseröd i Kungälvs kommun står inför en stor omvandling. I dagarna blev en överenskommelse klar om att ett centrumhus kommer att byggas, där matvarukedjan Tempo kommer att öppna, ett nytt bibliotek inrymmas och pizzerian flytta in. I centrumhuset blir det även plats för elva hyresrätter. Centrumhuset beräknas stå klart under slutet av 2017 berättar Noel Cornér, informationsstrateg i kommunen.

Diseröd behöver mer service

-Det här är väldigt spännande. Jag driver redan Tempobutiken i Kareby och butiken i Diseröd kommer att ha samma inriktning, med mycket närproducerat, säger Joakim Svensson som bygger och äger centrumhuset och kommer att driva matbutiken. Förutom centrumhuset planeras både bostadsrätter och hyresrätter att byggas i Diseröd. – Centrumhuset är otroligt positivt och viktigt för Diseröds utveckling. Diseröd behöver mer service och orten kommer förutom centrumhuset att på sikt få ny förskola, utbyggd grundskola och allaktivitetshus med idrottshall, säger Ann Palmér, kommunens projektledare.

Det är också mycket glädjande för de byggherrar som snart börjar bygga bostäder i centrala Diseröd. Möjligheten för Diseröd att fortsätta utvecklas har också därmed förstärkts betydligt.

Diseröd
Natursköna Diseröd är en serviceort som ligger bara sju kilometer från Kungälv. Området präglas av vidsträckta naturområden, badsjöar och blandad skogs- och ängsmark. Inom cykelavstånd finns badplats, golfbana, motionsspår, idrottsplats och en mycket aktiv idrottsförening.