Nu vill Kungälvs konståkare ha sittplatsläktare i Oasen

420
Nu motioneras det om en fast sittplatsläktare i Oasen - så man kan arrangera "riktiga" tävlingar. | Foto: pressbilder YKK

Debatten har ju gått het under flera år om ny ishall både för hockey och bandy samt att det nu har börjats planera att göra detaljplan för att börja titta på en multiarena.

Ytterby Kungälvs Konståkare går förvisso lite varsammare fram. Bland cirka 250 medlemmar i föreningen kan man presentera några av landets bästa teamåkningslag. Trots detta måste man låta juniorlaget via då dessa åkare sökt sig till Göteborg. Detta då istiderna inte räcker till här i Kungälv.

Hyran för dessa blev cirka 40 000 kr för tre dagar

Motion om sittplatsläktare

Föreningen deltar i tävlingar runt om i landet men vill nu satsa mer på de egna tävlingarna hemma i Oasen, Kungälv. Möjligheten att göra detta kräver en sittplatsläktare. Föreningen har vid tidigare arrangemang hyrt in mobila sittplatsläktare och placerat på en av kortsidorna i hallen. Hyran för dessa blev cirka 40 000 kr för tre dagar. Motionen som lämnats in av Anna Vedin (m) har lagt ett förlag till beslut att man i första hand gör en förstudie om ekonomi och funktion för en sådan sittplatsläktare i Oasen. Dessutom att den förstudie skall vara färdig redan under hösten 2016.