Jennie Niklasson, instruktör och ordförande i föreningen. | Foto: ©Ale Linedancers

Jag möter en sprudlande röst som berättar med stor inlevelse om hur himla roligt det är. Vi har fått ett grymt uppsving i vår förening.

Möt Jennie Niklasson, instruktör och ordförande i ideella föreningen dAnce in LinE. Du, konstig blandning av stora och små bokstäver?
–Hehe, jo, fast finurligt. De stora bokstäverna representerar A L E – Ale, där vi håller hus till vardags.

…och nu skall ni få igång oss Kungälvsbor?
-Jajamensan. Vi var här redan hösten 2013 och hade kurser så vi försöker etablera oss.

Märker du något intresse för denna dansform?
–O ja, föreningen som började i en liten skala med vårt motto – för att det är roligt – har idag vuxit till 200 medlemmar. Med tanke på att vi startade våren 2013 i Älvängen är siffran väldigt bra, säger Jennie.

Howdy - yiheeea - bli en linedancer - inte roligt, nä skitroligt. | Foto: ©Ale Linedancers
Howdy – yiheeea – bli en linedancer – inte roligt, nä skitroligt. | Foto: ©Ale Linedancers

Hur kom du in på linedance spåret?
-Jag har alltid gilla att dansa. Höll på med balett, jazzdans, stepp och allt där till. I samband med min möhippa inför mitt bröllop 2009 hade man bjudit in en tjej som hade ett linedancepass med oss. Sedan var jag fast. Det ledde till att vi startade vår förening.

Hur gör vi nu för att komma igång och är nybörjare?
–Kom till vårt pröva-på-pass och känn dig för. Tycker du det känns häftigt är du välkommen in i vår gemenskap. Alla som tidigare gått med säger att dom känner sig riktigt välkomna.

Pröva på: Fredkullasalen, Kungälv
När: torsdag 21 januari kl. 18.00
Pass: c:a 1,5 tim
Kursstart: vecka 4
Pris exempel: 500:- / Då får du gå på hur många linedance kvällar Du vill både i Kungälv och Älvängen. Enskild kurs annat pris.
FAKTA LINE DANCE
Line dance är en dans med amerikanskt ursprung, som från början av 1970-talet, när dansformen fick ett rejält uppsving, dansades till countrymusik. Numera förekommer de flesta musikstilar och det produceras många danser till radions topplistor. Det är ingen pardans, även om det förekommer koreografier där man interagerar med varandra och inte heller samma sak som squaredans. De dansande står i linje – därav namnet. Danserna är uppbyggda av olika stegkombinationer som beskrivs i stegbeskrivningar. Det finns idag runt 60 000 olika danser.
Källa: Wikipedia