Nostalgibesök av rang till Kungälv

161
Tillsammans - 183 år på scenen, ja så heter föreställningen med det som kanske är bland de folkkäraste vi har. | Bild: Pressbild TMK Nöje

183 år har dom stått på scen – om man räknar ihop deras år som artister. Tillsammans – 183 år på scenen, ja så heter föreställningen med det som kanske är bland de folkkäraste vi har. Siw Malmqvist, Ann-Louise Hansson och Lill-Babs. De blir sexton konserter under turnén med dessa ”stålgummor”. En av dem på Mimers Hus i Kungälv den 13 februari. -Förra svängen blev en sådan totalsuccé så jag är både glad och stolt att ha samlat ihop dem för en sväng till, säger promotorn Tobias Ödman på TMK Nöje till Kungälvs-Kuriren.

Visst minns ni låtar som ”Min Greve Utav Luxemburg”, ”Vita Rosor Från Athen”, ”Arrivederci Frans” och ”Låt Inte Din Skugga Falla Här” med Ann-Louise. ”Gulle Dej”, ”Amore Scusami”, ”Slit & Släng”, ”Arvid” med Siwan – som hon blivit med hela svenska folket. Till sist Lill-Babs med ”Leva Livet”, ”Letkis-Jenka”, ”Manolito” och ”Klas-Göran”. Bara ett litet axplock från damernas skivinspelningar. Att i en sådan här artikel redogöra för dessa fantastiska artisters karriär skulle innebära något som i bokform skulle bli en tegelstensdokumentär. Mina damer och herrar – glöm inte 13 februari – på Mimers Hus i Kungälv.

Ann-Louise hade sin första Svensktoppsplacering 13 oktober 1962 (54 år sedan), Siw Malmqvist sin första den 17 mars 1963 (53 år sedan) och Lill-Babs 27 oktober 1962 (54 år sedan).