Motörheads Lemmy död

441
Foto: Mark Marek Photography
En stor legend har gått bort. | Foto: Mark Marek Photography

Världens tidningar ropar ut i stora rubriker om rockstjärnans död.

Mikkey Dee träffade Lemmy sista gången efter deras spelning i Berlin den 11 december.

Cancern tog ytterligare en rockstjärnas liv även om han inte skötte sin kropp. Lemmy Kilmister, basist och sångare och stjärna i Motörhead. Bandets svenska trummis Mikkey Dee säger till Aftonbladet -Det är fruktansvärt. En kamrat sedan över 30 år tillbaka, en familjemedlem som har gått bort. Mikkey Dee träffade Lemmy sista gången efter deras spelning i Berlin den 11 december. Där snackade vi om kommande Europeaturné som skulle starta i januari 2016.  Nu blir det inget mer, säger Mickey. Det är fruktansvärt, en stor legend har gått bort. Jag vill inte kalla honom min farsa men i alla fall min bror. Så mycket minnen. I Aftonbladet har Mickey Dee en sista hälsning till sin bandkamrat -Jag önskar honom en högljudd och rockig resa var han än är på väg. Det är många som behöver honom på andra sidan också.

Hans tidigare bandkamrater i Hawkwind säger på sin webb ”Så otroligt tråkigt att vakna till nyheten att vi har förlorat Lemmy.Han var en karaktär, en gentleman och en vän. Vi kommer att sakna honom och speciellt våra excentriska samtal under de senaste åren – Vi hade en magisk kraft när vi spelade tillsammans. Hans legendariska basspel kommer att leva för evigt …We´ll miss you man, you´ll not be forgotten”

FAKTA
Ian Fraser ”Lemmy” Kilmister, född 24 december 1945 i Stoke-on-Trent, Staffordshire, död 28 december 2015 i Los Angeles, Kalifornien, USA var en brittisk musiker. Kilmister grundade 1975 rock-bandet Motörhead, där han var sångare och basist. Innan dess hade Lemmy varit medlem av bandet Hawkwind. På 1960-talet var han bland annat med i Sam Gopal och The Rockin’ Vickers (i båda banden under namnet Ian Willis), och jobbade under en tid i Jimi Hendrix road crew. Kilmister spelade på en hårt distad bas av modell Rickenbacker 4001.
Kilmister skrev i sin självbiografi White Line Fever att han fick smeknamnet ”Lemmy” när han som barn flyttade till Wales från England – och att smeknamnet är en variant på walesiskt slang för engelsman. Det har framkommit senare att ursprunget till uttrycket ”Lemmy a quid till Friday” var att han behövde låna pengar av sina kompisar för sitt spelberoende, som gällde enarmade banditer.
Kilmister avled den 28 december 2015 till följd av en aggressiv form av cancer. Han fick sjukdomsbeskedet så sent som två dagar före sin död.

Källa: Wikipedia