Mäktigt artistbesök på Marstrand

372
Duktiga flöjtisten Anna Svensdotter på Marstrand 31 januari | Foto: Kristin Lidell

Konsert – Samtida musik
Anna Svensdotter – Flauto d´Inverno / Vinterflöjt
Söndag 31 januari kl 16.00 – Havshotellet, Marstrand

Anna Svensdotter, är en av de få flöjtister i Skandinavien med fokus på samtida musik och utökade tekniker. Sedan 1993 har hon varit på den svenska scenen för samtida solo- och kammarmusik, alltid med en stark musikalitet och personlighet.

Nu kommer hon till Marstrand för en konsert. Naturlyrik och minimalism för soloflöjt är budskapet. Publiken lockas på en resa i ett vinterlandskap med vargar och kontrapunkt som sällskap. Musiken är bl.a. av de svenska tonsättarna Paul Bothén, Mirjam Tally, och bohuslänske Åke Hermanson vars stycke ”Flauto d’Inverno” för basflöjt fått ge namn till konserten. Polarpristagaren Steve Reich, spelad och älskad över hela världen, finns också med i stycket Vermont Counterpoint.

ett personligt och distinkt sätt att spela

Som improvisatör har hon utvecklat ett personligt och distinkt sätt att spela. Detta avyttrar sig bl.a. i den akustiska trion Ek-Janson-Svensdotter samt duon Skarv FX. Den senare innehåller flöjt ,elektronik och kontrabas.

Anna Svensdotter avslutade sin skolgång 1993 med en Master of Fine Arts i musik från Göteborg School of Music och har bl.a. studerat för Manuela Wiesler och Robert Dick. Hon har gett många förstklassiga föreställningar i Sverige, med verk av Fredrik Österling, Mirjam Tally och Bengt Hambraeus. Som aktiv frilansmusiker spelar hon/har spelat i många olika ensembler som experimentella gruppen L’Orchestre Disparu (flöjt, röst, liveelektronik och live-video), och flöjtkvartetten Forty Fingers.

Som kuriosa kan nämnas att hon i september gjorde åtta framträdanden i Australien inkluderat solokonserter, recitals och workshops.