Kungälvstjejer – Ladies Circle fyller 70 år

"Friendship and service"

365
Här åker några av tjejerna ribbåt på ett av träffarna. | Bild: Lc 62

Ladies Circle är en internationell organisation bestående av unga kvinnor i åldern 18 till 45 år. I Sverige bildades organisationen 1947 och är nu drygt 1650 medlemmar fördelat på 149 klubbar över hela landet från Ystad till Gällivare. Internationellt har Ladies Circle strax över 13 000 medlemmar fördelade på 36 länder i hela världen.

Generationer av kvinnor har inspirerats, utvecklats och funnit vänner för livet i vår organisation. Sedan 1960 är Ladies Circle Sverige det största medlemslandet i den internationella sammanslutningen Ladies Circle International, LCI. Man har även en Kungälvsavdelning.

Vad gör ni egentligen?
Syftet med organisationen är att få unga kvinnor att mötas, uppleva nya saker och vidga vår intressesfär. Vi träffas regelbundet för att lära oss mer om vår omvärld, om varandra och för att hjälpa andra som på ett eller annat sätt är behov av stöd. Mottot ”Friendship and service” är den grundläggande värderingen för föreningen som aktivt arbetar med välgörenhet lokalt, nationellt och internationellt. För att nämna ett exempel så samlade Ladies Circles medlemmar in 329 114 kronor till Musikhjälpen 2016 som sjätte största bidragsgivare i Sverige. Detta berättar Alexandra Johansson, ordförande i Lc62 Kungälv.

Man ser ett stort värde i att vara en del av en icke religiös och opolitisk förening

Hur träffas ni och arbetar?
Inom klubbarna träffas vi varannan eller var tredje vecka. Det är våra möten som utgör grunden för den ideella verksamheten Ladies Circle Sverige. Vi genomför företagsbesök, föreläsningar, fysiska aktiviteter, kulturella besök eller mer personliga möten alltid präglat av trevligt umgänge och systerskap. Vår förening får ständigt nya gästförfrågningar och vi märker att många unga kvinnor vill skapa nätverk, få utforska nya intressen och utöka sin bekantskapskrets. Man ser ett stort värde i att vara en del av en icke religiös och opolitisk förening som istället fokuserar sig på att vidga sina medlemmars intressesfär.

…och nu fyller ni 70 år
2017 gör man ett avstamp i egna historien genom att fira 70-årsjubileum. Under året kommer de lokala klubbarna runt om i landet fira jubileet och höjdpunkten kommer att vara under riksmötet den 27:e maj i Åre, då det officiella 70-årsfirandet sker.
Vill du som Kungälvstjej ha mer information eller gå med kan du börja med att besöka föreningens webbsida ladiescircle.se