Foto: Hampus Thorstensson/Skeeze/Pixabay CC0 1.0

Div 2 N:a Götaland – Bowling
Stenungsund BF – Kungälvs BK  9 – 11
Kungälvs BK – Ytterby BK    19 – 1


Som det anstår en serieledare vände man trots underläge med 0 – 5 tidigt i matchen bortamatchen mot Stenungsund till seger 11 – 9. Med sex spelare på slagningar sämre än 163 poäng placerades man i en situation som detta.

bowling-derby-001
Koncentrerad derbystämning bland publiken i Kungälvshallen. | Foto: Hampus Thorstensson

Efter en darrig start på vårsäsongen fanns det många frågetecken kring vart Kungälvs BK stod inför helgens matcher. Det blev en mardrömsstart i helgens första match, borta mot Stenungsund. Efter underläge med 0 – 5 såg nog många matchen som avgjord, men Kungälvskillarna ville annorlunda. Det var därför ett helt nytt lag som klev ut till serie 2 som vanns med 4-1. Lagslagningen var 220 poäng bättre än i den föregående. Man fortsatte på inslagen väg och lyckades i slutrutorna att slutföra vändningen och tog en självförtroende höjande 11-9 seger.

Äntligen derbydags
I Kungälv BKs andra match för dagen var det dags för lokalderbyt hemma i Kungälvshallen i detta så upphausade och prestationsladdade derby. Det blev spel mot ett mål – om man nu kan säga så i bowling – hela vägen. Det syntes tydligt att förmiddagens bortaseger hade svetsat ihop laget och gett tillbaka självförtroendet. Det var inte en millimeter som släpptes till. Trots att Ytterby inte på något vis gjorde en dålig insats skrev segern för KBK till hela 19-1!  Lagslagningen var 6516 poäng, den högsta för säsongen. Bästa spelare i matchen var Kenneth Lundin på 890 poäng. Så agerar ett ledarlag med självförtroende.

Nu går bowlingen in i ett kortare tävlingsuppehåll fram till 20 februari. Detta då den klassiska tävlingen Kungälv Open startar idag söndag 31 januari med kval. Finalen går av stapeln den 14 februari och har hela 25 000:- i prispotten. Detta lär locka många av toppnamnen till Kungälvshallen.

Resultat-Tabeller_btn-2