Kungälvsbor kan vara drabbade av Fastcom

627
Konsumentverket om bolagets telefonförsäljare
Fastcom är bl.a. noterade hos Konsumentverket att bolagets telefonförsäljare lämnar enligt anmälningarna vilseledande påståenden | Foto: Markito/Pixabay CC0 1.0

Enligt anmälningarna som Konsumentverket tagit emot har Fastcom utgett sig för att ringa på uppdrag av anmälarnas befintliga teleoperatör. I anmälningarna framgår vidare att Fastcom också sagt att de har tagit över verksamheten från konsumentens teleoperatör.

Teleoperatören Fastcom, med det fullständiga namnet Fast Communication Sweden AB, har sedan årsskiftet dragit på sig ett 50-tal anmälningar till Konsumentverket. Vi vill därför varna för företaget säger man i ett pressmeddelande på sin webbsida. Bolagets telefonförsäljare lämnar enligt anmälningarna också vilseledande påståenden om att konsumentens nuvarande operatör håller på och lägger ned det fasta nätet/avvecklar sin verksamhet inom fast telefoni vilket leder till att konsumenten känner sig tvungen till att tacka ja för att behålla sin telefon. Fastcom har dessutom upprepade gånger ringt personer med telefonnummer som är anslutna till Nix-telefoni, vilket inte är tillåtet.

ringt personer med telefonnummer som är anslutna till Nix-telefoni, vilket inte är tillåtet

Man belyser sin ideologi i sin företagspresentation

FastCom grundades på idén kring enkelhet, att göra det så enkelt som möjligt för människor att kommunicera med varandra. FastCom är den nya spelaren på telefoni och bredbandsmarknaden. Vi vill ändra branschen och utveckla den för att skapa de bästa kundlösningarna till det bästa priset när det kommer till hemtelefoni och ADSL. FastCom levererar hemtelefoni till privatpersoner genom traditionellt telefonjack, bredbandstelefoni och mobil hemtelefoni via det mobila nätet samt internetuppkoppling genom ADSL. Vi vill ta fram lösningar anpassade efter våra kunders nutida och framtida behov för att på så vis uppnå en högre kundnöjdhet genom att presentera de lösningar våra kunder vill ha när de vill ha dem. Detta vill vi uppnå genom att utveckla en nära och långsiktig relation med våra kunder för att se morgondagens behov idag. Bolaget bidades 24 juli 2015 och styrelsen består av två personer födda 1991 respektive 1992. På Allabolag.se finns ännu ingen aktuell årsredovisning för 2015 eller 2016. Detta kan bero på att man har åren som gemensamt räkenskapsår p.g.a. av start i juli 2015.