Kungälvsbor – har era barn denna bjällerskallra

149
Produktionen av Bjällerskallra EDVIN (på bilden) & PUMPKIN uppfyller inte kraven på säkerhet och man har därför valt att återkalla dessa. | Bild: Pressbild

Kid’s Concept har tidigare återkallat bjällerskallran Pumpkin, nu återkallas också modellen Edvin. Om du innehar en berörd skallra ska du lämna tillbaka den i butiken där den är köpt mot full ersättning. Detta skriver idag Konsumentverket på sin webbsida.

ett antal incidenter har rapporterats i Sverige

Den tidigare återkallelsen berörde vissa order ID-nummer, men nu återkallas alla skallror av modellerna Pumpkin och Edvin från Kid’s Concept. Vissa av spjälorna har missats att limmas dit under produktionen av skallran. Det innebär att sidorna kan lossna så att bjällran kan falla ut och i sin tur orsaka kvävning hos små barn. Ingen olycka har ännu skett, men ett antal incidenter har rapporterats i Sverige. Om du köpt skallran ska du lämna tillbaka den i butiken där du köpt den mot full ersättning. Det krävs inget kvitto.

På Kid´s Concept skriver man följande. Produktionen av Bjällerskallra EDVIN & PUMPKIN uppfyller inte kraven på säkerhet och vi har därför valt att återkalla denna. Den fabrik där tillverkningen sker har även upphört med denna produktion. Det som inträffat är att man har missat att limma vissa av spjälorna. Sidorna kan då lossna och bjällran falla ut. Ingen olycka har skett.