Nathalie, Bim, Johanna, Aju, Mehmet, Maryam, Freja, Nabila. | Foto: Janne Danielsson/SVT

Bloggare och Youtubers är lyriska över nya dramaserien #hashtag. Inför premiären av nya ungdomsdramaserien #hashtag bjöds några av landets största bloggare och Youtubers in till en förhandsvisning. Och serien hyllas nu av experterna, skriver SvT i sin programförklaring.

–Jag tycket programmet var jättebra, jag tror det kommer nå ut. Jag kan relatera till mycket av det, säger Youtubern Jace Witt. Hon får medhåll av Beatrice Reiman från beasliv. –Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma ett sådant ämne. Man tänker inte lika mycket på vilken påverkan som något kan ha för man bara gör det, det är ju bara något som alltid sker på internet.

I stort sett alla inbjudna skulle rekommendera programmet till vänner och bekanta.

Det är inte bara den unga skaran som uppskattar serien. Även en lite äldre bloggare som Martin Arvebro, eller mer känd som The Swedish Lad, uppskattar serien. – Serien känns både relevant och verklig. Att något litet eskalerar och blir väldigt stort får en allt större effekt med sociala medier. Jag uppskattar verkligen att serien inte skapar tydliga protagonister eller antagonister, utan man känner för alla på olika sätt vid olika tillfällen, vilket gör att man vill fortsätta titta, säger man i SvT´s programförklaring I stort sett alla inbjudna skulle rekommendera programmet till vänner och bekanta. Och inte bara till ungdomar.

I serien spelar Karebytjejen Loa Ek den utåtagerande Bim. Hon tycker det var mest spännande att få spela mot sin bror som debuterar som skådespelare eller varför inte TV-stjärna. Detta säger Loa Ek, idag 18 år och känd från filmen Efterskalv, som ju dessutom belönades med en Guldbagge. Då något överraskande eftersom det var andra filmer som var förhandstippade och som Kungälvs-Kuriren skrev om i en tidigare artikel.

Serien #hashtag spelades in i Göteborg under en dryg månad och är helt fiktiv men har inspirerats till viss del av de så kallade Instagramupploppen i Göteborg 2012.  I nya ungdomsserien #Hashtag möter vi fyra kvinnliga huvudkaraktärer som blir inblandade i ett näthat som löper utom kontroll.