Kareby IS förlorade i tät bandymatch

76

Elitserien Damer – Bandy
Kareby IS – Västerås SK
2 – 3  (1 – 1)

Arena: Skarpe Nord
Domare: Alexander Börjesson

-När det blir dålig is tappar vi spelet och blir stillastående. Säger nr 15 i Kareby Hanna Dahlström. 30 minuter in på den första halvlek gör Ellen Arnberg en bentackling som leder till utvisning och straff för Västerås som Ellen snyggt räddar, berättar skribenten Hanna Josefsson på Karebys hemsida.

Efter två inledande segrar i Elitserien i de första matcherna som båda spelades på Skarpe Nord i Kungälv fick man dock se sig besegrade i den tredje raka hemmamatchen. Denna gång mot starka Västerås SK som då fortfarande är obesegrade. Andra halvlek startats med ett disciplinerat Västerås och tidigt i andra åker Kareby på två utvisningar. Dessa två utvisningar leder till två mål för Västerås genom Charlotte Selbekk och återigen Malin Persson. När Kareby återigen är fulltaliga tar dom en timeout, nu får vi se ett mer bestämt Kareby. -Västerås är bättre i början av andra, sen tar vi över och de får bara försvara sig, fortsätter Hanna Dahlström.

Kareby kämpar på bra trots problem med dålig is. -Vi en värda en vinst när vi har så många chanser i andra halvlek. Det är jättekul att spela sådana här matcher och att träna på att ligga under med press. Det är en tight match med många smällar. Vi har dock inte samma fokus som på Hammarby matchen, men vi tar med oss känslan som vi hade efter time outen säger Hanna avslutningsvis på klubbens hemsida.