Jeff Lynne´s ELO – Alone In The Universe

Allt är så förbaskat genomtänkt och bra för allas våra öron...

283

JEFF LYNNE´S ELO
Alone In The Universe
2015 – Big Trilby Records

REC-5

 

Mina damer och herrar – förmodligen det bästa som släppts på platta sedan en lång tid tillbaka. Redan i mitten på sjuttiotalet satte han det som sedan dess kallats ”ELO-soundet” efter det att hans band var klara med genombrottet A New World Record. Från denna fanns låtar som alla i princip skrivit in sig i musikhistorien. Visst minns Ni Telephone Line, Tightrope, Livin´ Thing, Do Ya m.fl. Dessutom hade de på en tidigare single rockat ”häcken” av de flesta andra banden med Roll Over Beethoven inbakad i 60-talsgitarr riff och stråkar i staccato.

På nya skivan är det ingen idé att plocka ut och recensera enstaka låtar – allt är så  förbaskat genomtänkt och bra för allas våra öron. Dessutom har nu Mr Lynne satt en ny stilbildning på det som vi kallar ”Lynnesoundet”. Genom åren har detta visat sig på  produktioner i allt från Joe Cocker och George Harrisons skivor.

Skall man lyfta fram något stycke från plattan är egna favoriter öppningsspåret When I Was A Boy, titelspåret Alone In The Universe, galet vackra kärleksballaden All MY Life och magiska The Sun Will Shine On You. Gott folk, sjunk ner i favoritfåtöljen och blunda och flyt med i en ocean av stilla vågor som får garanterat får Dig att må bra. Låt den rulla om och om och om och om och om…..igen….zzzzzzzz….