Hos Kungälvs-Kuriren lyssnar du på senaste ”Tio-i-Topp” listan för exakt 50 år sedan

70
En av centralfigurerna i anrika Small Faces. Steve Marriott omkom i en brand 1991. | Foto: Dina Regine - CC BY-SA 2.0 and via Wikimedia Commons [CC BY-SA 2.0]

Tio-i-Topp-nostalgi

1966-10-01

Äntligen – Ola & Janglers visar var skåpet skall stå – direkt in på 1:a platsen med ”Poetry In Motion” och således en utökning svenska artister på listan. Nu är dom tre stycken. Förutom Ola Håkansson och hans kompisar tog sig även legendariska Small Faces in på listans 5:e plats samt The Rolling Stones med ”Mother´s Little Helper” på en delat 6:e plats. Beatles och deras undervattensbåt fick tacka för sig och gick från7:e till 13:e plats.

* Franska artisten Antoine finns inte på Spotify så låten ”Les Elucubrations D´Antione” får vi inte höra. Den hamnade sist på en 10:e plats.

Fakta Small Faces:
Small Faces var en brittisk musikgrupp bildad i London 1965. Gruppen spelade i början av sin karriär starkt R&B-baserad rock och popmusik, för att senare övergå till mer psykedelisk pop. De hade en utpräglad modimage. Gruppen blev mycket populär i England under åren 1966-1968, men är internationellt mest känd för en låt, ”Itchycoo Park” från 1967. De har även haft hits med låtar som ”All or Nothing”, ”Tin Soldier” och ”Lazy Sunday”. De valdes in i Rock and Roll Hall of Fame år 2012.