Foto: Skeeze/Pixabay CC0 1.0

Skall man någon gång ge sig upp till Nordmannahallen i Komarken för att kolla bowling så är det nu på lördag. Tre drama bjuds det på.

”nu välkomnar vi dem till vår borg och då skall vi visa att den är ointaglig”

För er morgonpigga så möter Kungälvs BK först kollegorna från samma grupp C i division 3 Nv Götaland, serieledarna Arendal BK en match redan kl 11.00. I höstens derby på bortabanor hade KBK inget att sätta emot och Arendal hade vunnit redan efter 3 serier.  -Arendal är otroligt starka på sina hemmabanor, det vet vi om sedan tidigare. Men nu välkomnar vi dem till vår borg och då skall vi visa att den är ointaglig” säger stöttepelaren Inger Pettersson.

I div. 2 är det tuffa drabbningar x2 för våra hemmalag. Först åker Kungälv BKs representationslag till Stenungsund för en morgondrabbning. -Stenungsunds BC är ett lag som vi på pappret ska vinna över. Förhållandena i Stenungsund har varit väldigt varierade under säsongerna så vi går in med blanka papper, litar på att vår rutin från spel i högre divisioner ska fälla avgörandet säger Kungälv BKs ”snittbästa” spelare Peter ”Nutte” Petersson. Med ett lömskt leende säger han vidare  -Vi får sedan en liten paus i matcherna när Stenungsund ska hem till oss och börja med att möta Ytterby BK. Vi får väl hoppas att dom kan trötta ut ”YBKarna” lite inför helgens avslutande derbymatch. Matchen som alla gått och väntat på, lokalderbyt mellan Kungälvs BK – Ytterby BK. Matchen betyder mycket på många sätt. Givetvis är tabelläget viktigt men som UK i Ytterby BK, Leif Nyberg Samuelsson säger  -Det handlar inte om vinst och förlust i ett derby, det handlar om vem som äger hallen. Vilka som kan gå med rakast rygg resten av säsongen. För oss finns det bara ett läge i denna match och det är full fart framåt. Gott folk, det är på lördag ni skall dit. En kaffe och bulle och sedan bara att följa dramat. Utgången i matcherna är svåra att förutspå men på pappret känns Kungälvs BK lite tyngre, framtiden får avgöra.

Matchlista
11:00 Kungälvs BK F – Arendals BK
13:20 Ytterby BK – Stenungsunds BC
15:00 Kungälvs BK – Ytterby BK

Resultat-Tabeller_btn-2