Fridhemskullen i Kungälv använder hund för rehabilitering

106
Fridhemskullen arbetar aktivt med hund som är utbildad för arbete i vården, detta för att öka må bra-hormonet samt i träningssyfte. | Foto:Berescar90/Pixabay CC0 1.0 

Vi arbetar aktivt med hund som är utbildad för arbete i vården, detta för att öka må bra-hormonet samt i träningssyfte. Kan även erbjuda taktil stimulering vid behov i en enklare spa-miljö. Här finns en trädgård som är anlagd med stöd av Alzheimersfonden, den används ofta för fika och kortare promenader. På våning 1 finns en anslutande terrass och på våning 2 finns en stor balkong med utsikt mot såväl trädgård som skog.

Detta berättar kommunen på sin hemsida. Fridhemskullen är en korttidsverksamhet med inriktning mot rehabilitering, växelvård, avlastning och palliativ vård. Fridhemskullen har både enkelrum och dubbelrum. Våning ett har inriktning för personer som har en demenssjukdom och våning två har inriktning för personer med omsorgsbehov. Sjuksköterska från hemsjukvården finns att tillgå dygnet runt. Vid behov kommer även sjukgymnast och arbetsterapuet till Fridhemskullen fortsätter man i sin information. Vid en intagning här får personen en egen kontaktman utsedd bland de arbetande undersköterskorna. Denna skall då även fungera som en förlängd arm i kontakt med anhöriga och olika samverkansparter för den boende.