Delad pott för Marstrand IBK i rysare

1012
Det är ju helt hopplöst att få in bollen lär Lindomes Linus Holm säga när han blir sittande i omöjlige Johan Ljungbergs mål. | Foto: Thomas Engström

Division 3 Herrar – Innebandy
Marstrands IBK – Lindome IBK
4 – 4 (1 – 1, 3 – 1, 0 – 2) – Mimershallen, Kungälv

Domare: Adam Jällfält / Roger Zahnér
Publik: 110

Två ruskigt duktiga målvakter i de båda lagen såg till att detta blev en rysare istället för en riktigt målfest. Grinigt, laddat, tekniskt och roligt för oss i publiken.

Det blev en jämn historia i alla kategorier denna söndagseftermiddag i fina Mimershallen. Till och med skotten slutade väldigt jämnt, 35 – 34 till Marstrandslaget. De första sju minuterna spelar man bara innebandy och känner på varandra. Det verkar som om alla smög som katten kring het gröt och att man inte fick skjuta på målvakterna. Spelet böljade fram och tillbaks och väl framme vid målet tog man vägen runt buren istället. Men plötsligt fick gästerna ett friläge men kvällens riktiga behållning – Marstrandsmålvakten, endast 19-åriga Johan Ljungberg – agerade blixtsnabbt och det blev istället en kontring där Mattias Larsson snyggt framspelad av Oliwer Nilsson vispade in ledningsmålet. Ett fortsatt böljande spel där det känns som Lindome har ett litet övertag. Detta övertag utnyttjas i trettonde minuten då man kan kvittera.

Vad han än sysslade med, kvällens suverän Johan Ljungberg, så var det inte att sitta stilla.
Foto: Thomas Engström

Andra perioden börjar i ett högt tempo från båda hållen och det skapas vassa chanser på löpande band. Men de båda målvakterna är otroligt duktiga och reflexsnabba. Lindome har tidigt en boll i ribban varefter Marstrand kontrar och så när får bollen förbi tre Lindomespelare som lagt sig i en stor hög framför målvakten. Hur lätt är det då? Gästerna har en tanke i spelet och detta ger också ett ledningsmål efter tre minuter och bortaledning. Jo, Lindome har lite mer struktur i spelet än hemmalaget som dock viljespelar på ett helt annat sätt. River, röjer och spelar rock´n roll-innebandy så det står härliga till. Även om de flesta chanser gästerna får är p.g.a. just hemmalagets lite röjiga spel består denna upplaga hos Marstrands innebandykillar av ett helt gäng tekniska lirare. Det är därför väldigt roligt och underhållande att titta på dom. Om och om igen skapas det härliga möjligheter ur det man trodde var överspelat. I sjunde minuten kvitterar man till 2 -2 och nu tänder det till ordentligt och man får i omgångar bygga mycket sarg. I fjortonde minuten har Lindome återigen ett skott i målramen hos vilt arbetande Ljungberg i målet som även denna följs av en kontring som Jesper Hult på något sätt lyckas få in utan någon vinkel alls. Hult jublar medan bortalagets målvakt ser aningen konfunderad ut. 3 -2 och härlig stämning i hallen. Vi hinner knappt ta nästa klunk av kaffet innan Martin Jellvert Börjesson får ett friläge och retfullt enkelt gör två korta dragningar och lyfter sedan iskallt in bollen över en liggande målvakt. Det blev stående ovationer bland publiken. Som jag nämnt innan – Marstrand lirar rock´n roll. Är det så att grabbarna av tränare Andreas Nicander fått order att våga lite och att man ibland får göra fel tycker jag det en trevlig uppmaning. Idrott skall ju vara roligt och underhållande. Marstrand går till pausvila med välförtjänta 4 – 2.

Lindome börjar tredje perioden med att fortsätta sitt grundspel och är dessutom en man mer då hemmalagets Adrian Palmberg fått två minuter på botbänken för slag i andra periodens slutskede. Marstrand försvarar sig bra. Spelet och stämningen blir tuffare och grinigare. Bortalagets Daniel Lindahl åker ut för hårt spel och Marstrand får en chans att koppla greppet och öka målskörden. Det går väl sådär och Lindome lyckas istället reducera till 3 – 4 i numerärt underläge då det bara återstår 1 sekund av utvisningen. Hemmalaget protesterar och hemmalagets Joakim Lindberg får två minuter för protest mot domslut. Nu är det härligt grinigt på plan och två riktigt laddade lag. Med sitt grundspel och att ta vara på Marstrands misstag lyckas man snyggt kvittera efter nio minuter. De sista tio blir ett ställningskrig där det rivs sarger och målburar, publiken är högljudd och domarna får mycket att göra. När signalen går för full tid och röken lagt sig får man nog säga att 4 – 4 är rättvist. Avgörande för hemmalaget, den hårt kämpande målvakten Johan Ljungberg. Här finns en massa tekniska lirare men det ändå är en bra laginsats som speglar resultatet. Det är skoj att se Marstrands herrar spela innebandy – det händer saker hela tiden. Rock´n roll helt enkelt. Dessutom en speaker som eldar på och pumpar skön hårdrock ur högtalarna vid spelavbrott. Ta er ned till Mimershallen när Marstrand lirar. Förutom härlig och underhållande innebandy serverar köket goda varma mackor. Det räcker långt.

Målskyttar

1 – 0 (07:34) Mattias Larsson (Oliwer Nilsson)
1 – 1 (13:30) Adam Widebert (Rasmus Carlström)
1 – 2 (23:02) Oscar Larsson (Alexander Öjersson)
2 – 2 (27:36) Erik Schloenzig (Jonas Berglind)
3 – 2 (34:00) Jesper Hult
4 – 2 (35:27) Martin Jellvert Börjesson (Joakim Lindberg)
4 – 3 (47:12) Oscar Larsson
4 – 4 (49:07) Oscar Larsson (Anton Öjersson)

Resultat-Tabeller_btn-2