Byggmax till Kungälv

1668
Foto: beaspaltenstein/Pixabay

Onsdagen den 23 mars inviger Byggmax sin första butik i Rollsbo Industriområde, Kungälv. Invigningstalare är bl.a. näringslivschefen Håkan Karlsson.

Med en avsågad planka invigs butiken av Håkan Karlsson.  Marcus Nilsson, regionchef för Byggmax berättar om etableringen. Bakgrunden till Byggmax etablering på Rollsbovägen 26 är att man fortsätter sin utbyggnad utöver de 76 butiker man har idag över hela landet. Man har med detta dubblerat antal butiker sedan 2006.

– Vi har länge velat etablera oss i Kungälv och nu hittat ett bra Byggmax-läge, där det passerar mycket folk. Våra butiker i Göteborgsområdet går riktigt bra, vilket gör att det känns kul att få möjlighet att öppna även i Kungälv, säger Marcus Nilsson, regionchef på Byggmax. Rollsbovägen har ett bra läge med stor tomt och möjlighet att etablera Byggmax koncept. Totalt krävs en anläggningsyta på cirka 8 000 kvm, där butiks-, lagerlokaler och drive-in tar mest plats. Företagets affärsidé är att erbjuda kunder bra kvalitet till lågt pris, där kunderna själva gör en del av jobbet för att hålla nere kostnaderna. I Mediekompaniets årliga varumärkesundersökning är Byggmax det byggvaruhus som svenskarna anser har lägst pris. I MK Rapporten, uppger 59 procent av svenskarna att Byggmax är det billigaste alternativet. Motsvarande siffror för närmaste konkurrenter är 30 respektive 29 procent. Vid starten får fem personer anställning.