Är John Lennons gitarr på väg till Kungälv?

Försvunnen i nära 50 år

384

Dryga 20 miljoner kronor för John Lennons akustiska gitarr på en auktion i USA. Dessutom inte vilken gura som helst, det var den han och kompisen Paul McCartney bland annat skrev det egentliga genombrottet på för The Beatles – She Loves You.

Den akustiska gitarren, av märket Gibson, sägs Lennon köpt 1962. Då för 2 000 kronor
som ju var en stor summa pengar på den tiden. Gitarren försvann efter en konsert i slutet av 1963 säger ryktet och har således varit på egen resa under närmare 50 år.

Patrik Losgård, 51 gitarrist boendes i Kungälv, vad säger Du om detta?
Hade inte en aning. She Loves You på just den, mäktigt. Fast det är ju vansinnigt mycket pengar.

Om Du haft mycket pengar skulle Du tänka Dig att göra ett sådant köp?
Möjligtvis om jag hade haft en miljard.

Kan Du förstå dom som gör sådant här?
Ja

Vad spelar Du själv på för gitarr?
En Gibson SG -83:a

Är Du med i något band för tillfället?
Just nu frilansare men har lite på gång.

 

FAKTA
John Ono Lennon, född John Winston Lennon 9 oktober 1940 i Liverpool, död 8 december 1980 i New York (mördad), var en brittisk musiker och kompositör som var en av grundarna till musikgruppen The Beatles. Som kompositör och sångare, både i The Beatles och senare som soloartist, räknas han till en av rockens stora förgrundsgestalter, inte minst tack vare sitt samarbete med Paul McCartney i låtskrivarduon Lennon-McCartney.
John Lennon var en betydande fredsaktivist, något som fick en allt större framtoning under den senare delen av hans karriär som soloartist. Han var även influerad av feminismen. Lennon flyttade år 1971 till New York. Här mördades han den 8 december 1980 av Mark Chapman på väg in till sin bostad.