Allt fler parkerar via mobiltelefonen i Kungälv

257
Parkering via mobiltelefonen sägs har sina fördelar, fram för allt när det kommer till kostnad och tillgänglighet. | Bild: Pressbild

Att betala sin parkeringsavgift via mobiltelefonen blir allt mer populärt bland befolkningen i Kungälv kommun. Antalet parkeringar per månad via SMS Parks betaltjänst har femdubblats sedan februari 2016 berättar Olle Lagerlöf, kommunikatör på SMS park.

Vilka fördelar finns då med detta?

-Parkering via mobiltelefonen har sina fördelar, fram för allt när det kommer till kostnad och tillgänglighet. Henrik Åberg, Produktägare på SMS Park, har en tydlig bild kring varför användningen ökar i Kungälv.

-Att vi växer så pass mycket i Kungälv är givetvis jättekul. En anledning till den ökade användningen ligger förmodligen i att kunderna enbart betalar för den faktiska parkeringstiden samtidigt som risken för att få parkeringsböter minskar. Kungälv kommun slipper dessutom lägga lika stora resurser på hantering av parkeringsautomater.

Vad och vilka är då SMS Park?

SMS Park är en betaltjänst ämnad att göra parkeringsvardagen enklare. Meningen är att man ska slippa stå i kö till parkeringsautomaten i kylan och få böter när ditt eventuella ärende drar ut på tiden. Att då kunna starta och avsluta din parkering via mobiltelefonen skall då ses som ett praktiskt alternativ..